bekijk hier alles over het merk Adam Audio – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

Adam Audio

Adam Audio

Mathijs Van der Steege |

Adam Audio werd opgericht in 1999 door Klaus Heinz en Roland Stenz, met als missie het creëren van studiomonitors die voldoen aan de hoogste normen van klankkwaliteit. De oprichters brachten hun passie voor audio-ingenieurschap en jarenlange ervaring in de ontwikkeling van luidsprekers samen om monitors te produceren die zowel transparant als nauwkeurig zijn.

X-ART Tweeter: Een Doorbraak in Hoogfrequentie-Weergave

Een van de meest opvallende kenmerken van Adam Audio-monitors is de gepatenteerde X-ART (eXtended Accelerating Ribbon Technology) tweeter. Deze innovatieve technologie, ontwikkeld in eigen huis, maakt gebruik van een opvouwbare lintvormige diafragmamateriaal dat licht, stijf en extreem responsief is. Het resultaat is een nauwkeurige en gedetailleerde weergave van het hoogfrequentiebereik, waardoor luisteraars nuances in geluid kunnen ervaren die vaak verloren gaan bij traditionele tweeters.

Accelerating Ribbon Technology (ART) Woofer

Naast de X-ART tweeter omvat het ontwerp van Adam Audio-monitors ook de innovatieve ART-woofer (Accelerating Ribbon Technology). Deze technologie combineert een lichtgewicht conusmateriaal met een gevouwen lintvormig diafragma, wat resulteert in een verbeterde impulsrespons en een uitzonderlijke nauwkeurigheid in het laag-middenfrequentiegebied.

S Series: Een Evolutie in Klankweergave

De Adam Audio S-serie, waaronder modellen zoals de S2V en S3H, vertegenwoordigt een evolutie in de klankweergave. Deze monitors maken gebruik van de kenmerkende X-ART en ART-technologieën en voegen geavanceerde DSP (Digital Signal Processing) toe voor nauwkeurige aanpassing van de frequentierespons en roomcompensatie. Hierdoor kunnen professionals de monitoren aanpassen aan hun specifieke luisteromgeving.

Subwoofers en Complete Audiosystemen

Adam Audio biedt ook een reeks subwoofers, zoals de Sub8 en Sub12, die zijn ontworpen om de lage frequenties aan te vullen en een gebalanceerd geluidsbeeld te creëren. Bovendien heeft het merk complete audiosystemen ontwikkeld, zoals de Tensor-serie, die high-end technologieën integreert voor de meest veeleisende audioproducties.

Duurzaamheid en Design

Naast klankinnovatie hecht Adam Audio ook waarde aan duurzaamheid en esthetisch design. De monitors worden vervaardigd met hoogwaardige materialen en hebben een gestroomlijnd ontwerp dat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Toekomstige Klankrevoluties

Adam Audio blijft een krachtige speler in de wereld van professionele audioproductie, gedreven door voortdurende innovatie en een onwankelbare toewijding aan geluidskwaliteit. Met een focus op geavanceerde technologieën en een streven naar de hoogst mogelijke nauwkeurigheid, belooft Adam Audio een blijvende invloed te hebben op hoe geluid wordt ervaren en vastgelegd in de audiowereld. Voor audioprofessionals die streven naar de ultieme precisie in hun werk, blijven Adam Audio-monitors een essentiële keuze voor de meest kritische luisteromgevingen.