Bekijk hier alles over het gitaar merk Aria – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

Aria

Aria

Mathijs Van der Steege |

Aria werd in 1956 opgericht in Japan door Shiro Arai, aanvankelijk als een producent van snaarinstrumenten en harmonica's. In de loop der jaren heeft het merk zijn vleugels uitgespreid en heeft het wereldwijd erkenning gekregen voor zijn uitstekende gitaren, variërend van akoestische tot elektrische modellen.

Vakmanschap en Traditie

Aria staat bekend om zijn toewijding aan vakmanschap, met een diepgaand respect voor traditionele gitaarbouwtechnieken. De ambachtslieden bij Aria brengen jarenlange ervaring en expertise samen om instrumenten te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een rijk en evenwichtig geluid produceren. Van het selecteren van de beste houtsoorten tot het verfijnen van elk detail in de afwerking, Aria-gitaren getuigen van een diepgewortelde traditie van excellentie.

Innovatie in Ontwerp

Naast het vasthouden aan traditie heeft Aria ook innovatie omarmd in het ontwerp van zijn gitaren. Het merk heeft diverse modellen uitgebracht met unieke kenmerken, waaronder hybride gitaren met een combinatie van akoestische en elektrische elementen. Deze innovatieve benadering geeft muzikanten de vrijheid om diverse klanken te verkennen en hun creativiteit te uiten.

Diversiteit aan Modellen

Aria biedt een uitgebreid scala aan gitaarmodellen, waardoor het merk toegankelijk is voor gitaristen met uiteenlopende muzikale voorkeuren. Van klassieke en flamencogitaren tot hedendaagse elektrische gitaren, Aria heeft instrumenten voor beginners, gevorderden en professionals. Het merk combineert stijlvolle esthetiek met hoogwaardige prestaties, waardoor het een vertrouwde keuze is voor muzikanten over de hele wereld.

Aria en de Elektrische Gitaarrevolutie

Aria heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de revolutie van de elektrische gitaar. Met modellen zoals de Aria Pro II, die in de jaren '70 en '80 populair werd, droeg het merk bij aan het vormgeven van het geluid van die tijd. Iconische artiesten hebben Aria-gitaren omarmd voor hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid op het podium en in de studio.

Voortdurende Toewijding aan Kwaliteit

Als een merk dat gedurende vele decennia heeft standgehouden, blijft Aria zich inzetten voor het leveren van kwalitatieve instrumenten. Door gebruik te maken van zowel traditionele als eigentijdse benaderingen van gitaarbouw, belichaamt Aria de harmonie tussen het verleden en de toekomst van muziek.

De Toekomst van Aria

Met een rijke erfenis en een voortdurende inzet voor kwaliteit en innovatie, belooft Aria een blijvende invloed te hebben op de wereld van de gitaarmuziek. Het merk blijft evolueren en nieuwe generaties muzikanten inspireren met instrumenten die zowel tijdloos als vooruitstrevend zijn. Of je nu een beginner bent die net begint met spelen of een doorgewinterde professional, Aria biedt een scala aan gitaren die de veelzijdigheid en passie van de muziek weerspiegelen.