Bekijk hier alles over het merk Novation – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

Novation

Novation

Mathijs Van der Steege |

Novation zag het levenslicht in 1992 in Engeland, met als missie het creëren van instrumenten die elektronische muziekproductie toegankelijker en boeiender maken. Het bedrijf begon met het produceren van MIDI-controllers en geluidsmodules, en al snel groeide het uit tot een vertrouwd gezicht in de studio's van zowel beginners als professionals.

Innovatieve MIDI-controllers

Een van de meest kenmerkende bijdragen van Novation aan de muziekwereld zijn hun geavanceerde MIDI-controllers. Producten zoals de Novation Launchpad en de Novation Launchkey-serie hebben de manier waarop artiesten hun muziek produceren en uitvoeren, getransformeerd. Deze intuïtieve controllers bieden een naadloze integratie met populaire software, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen experimenteren en hun creatieve visie kunnen verwezenlijken.

Synthesizers en Geluidsmodules

Naast MIDI-controllers heeft Novation ook zijn stempel gedrukt op de wereld van synthesizers en geluidsmodules. De Novation Bass Station en de Novation Peak zijn slechts enkele voorbeelden van de krachtige en veelzijdige synthesizers die het merk heeft voortgebracht. Met cutting-edge technologieën en een focus op gebruiksgemak bieden deze instrumenten eindeloze mogelijkheden voor het creëren van unieke geluiden en melodieën.

De Digitale Revolutie: Novation Software

Novation blijft niet alleen relevant in de hardwarewereld, maar heeft ook een sterke aanwezigheid in de digitale arena met hun softwareproducten. De Novation Components-software stelt gebruikers in staat om firmware-updates uit te voeren, patches te beheren en de functionaliteit van hun hardware aan te passen. Dit digitale ecosysteem weerspiegelt Novation's toewijding aan het bij de tijd houden van hun producten en het bieden van een naadloze gebruikerservaring.

Novation en de Muziekcommunity

Wat Novation echt onderscheidt, is hun betrokkenheid bij de muziekcommunity. Het bedrijf ondersteunt regelmatig evenementen, competities en educatieve initiatieven die de groei van de elektronische muziekcultuur bevorderen. Door samen te werken met artiesten, producers en de bredere gemeenschap, blijft Novation evolueren en zich aanpassen aan de steeds veranderende behoeften van muzikanten.

Toekomst van Novation

Terwijl de technologie blijft evolueren, zal Novation ongetwijfeld blijven innoveren en producten leveren die de creatieve grenzen van muzikanten blijven verleggen. Of je nu een doorgewinterde producer bent of net begint met het verkennen van de wereld van elektronische muziek, Novation biedt een scala aan instrumenten en tools om je artistieke reis te verrijken. In de elektronische muziekrevolutie is Novation niet alleen een merk; het is een katalysator voor creativiteit en expressie.