Bekijk hier alles over het gitaar merk Taylor – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

Taylor

Taylor

Mathijs Van der Steege |

Binnen de betoverende sfeer van akoestische gitaren is er één naam die opvalt als een pionier in innovatie, vakmanschap en een onwankelbare zoektocht naar perfectie - Taylor Guitars. Sinds de oprichting in 1974 door Bob Taylor en Kurt Listug in het zonovergoten Californië, heeft dit Amerikaanse merk gestaag zijn positie versterkt door gitaren van ongeëvenaarde kwaliteit en klank te creëren. Laten we dieper ingaan op het boeiende verhaal achter de Taylor-gitaar en ontdekken waarom het zo'n vooraanstaande rol speelt in de muziekwereld.Van Ambachtelijke Winkel tot Wereldwijde Erkenning

Taylor Guitars werd opgericht in 1974 door Bob Taylor en Kurt Listug in het zonnige Californië. Wat begon als een bescheiden ambachtelijke werkplaats is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk dat bekend staat om zijn innovatieve benadering van gitaarbouw. Vanaf het allereerste begin stond Taylor bekend om het gebruik van geavanceerde productiemethoden en moderne technologie om de kwaliteit en consistentie van hun gitaren te waarborgen.

Technologische Innovatie

Wat Taylor Guitars onderscheidt, is de integratie van moderne technologieën in het productieproces. Het merk heeft bijvoorbeeld het Taylor NT-halsbevestigingssysteem geïntroduceerd, dat zorgt voor een betere klankoverdracht tussen de hals en de klankkast. Het gebruik van geavanceerde houtdroogtechnieken en CNC-freesmachines draagt ook bij aan de nauwkeurigheid en stabiliteit van de gitaren.

Een ander opvallend kenmerk is het Expression System, een baanbrekend pickupsysteem dat een natuurlijke, heldere klank levert wanneer de gitaar wordt versterkt. Deze voortdurende inzet voor innovatie heeft Taylor Guitars geholpen een reputatie op te bouwen als een pionier in de gitaarindustrie.

Breed Scala aan Modellen

Taylor biedt een uitgebreid scala aan gitarmodellen om aan verschillende speelstijlen en voorkeuren te voldoen. Of je nu een liefhebber bent van de krachtige klank van een Grand Auditorium of de intimiteit van een Grand Concert, Taylor heeft een model dat aan jouw wensen voldoet. Het merk staat ook bekend om zijn gebruik van verschillende houtsoorten, waaronder exotische en duurzame opties, waardoor muzikanten een breed scala aan klankkleuren kunnen verkennen.

Taylor en Duurzaamheid

Naast hun toewijding aan vakmanschap en innovatie, heeft Taylor Guitars ook aanzienlijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Het merk is actief betrokken bij programma's voor duurzaam bosbeheer en maakt gebruik van hout uit verantwoorde bronnen. Taylor's inzet voor het milieu weerspiegelt hun holistische benadering van het creëren van instrumenten die niet alleen prachtig klinken, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Een Gitaar voor Iedereen

Of je nu een beginnende gitarist bent of een doorgewinterde professional, Taylor Guitars heeft een instrument dat bij jou past. De combinatie van vakmanschap, innovatie en een breed scala aan modellen maakt Taylor een merk dat wordt vertrouwd door muzikanten over de hele wereld.