Bekijk hier alles informatie over het merk Korg – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

Korg

Korg

Mathijs Van der Steege |

In de wereld van elektronische muziekinstrumenten is er één naam die altijd synoniem staat voor vooruitstrevende technologie en kwaliteit: Korg. Al meer dan een halve eeuw lang heeft dit Japanse merk de norm gezet voor innovatie in de muziekwereld, van synthesizers tot digitale piano's. Laten we eens kijken naar de rijke geschiedenis en het unieke karakter van Korg.

De Oorsprong van Korg

Korg werd opgericht in 1962 door Tsutomu Katoh en Tadashi Osanai in Tokyo, Japan. Het bedrijf begon als een fabrikant van elektronische ritmeboxen en al snel breidde het zijn assortiment uit naar elektronische toetsinstrumenten, waaronder synthesizers en keyboards. Korg verwierf al snel een reputatie voor zijn innovatieve producten en geavanceerde technologieën.

Synthesizer Revolutie

Een van de meest opmerkelijke bijdragen van Korg aan de muziekwereld is de ontwikkeling van baanbrekende synthesizers. In de jaren '70 en '80 speelde Korg een leidende rol in de opkomst van analoge en digitale synthesizers, met iconische instrumenten zoals de Korg MS-20 en de Korg M1 die de verbeelding van muzikanten over de hele wereld vastlegden. Deze synthesizers boden een ongeëvenaarde mate van expressie, veelzijdigheid en geluidskwaliteit, waardoor ze geliefd werden bij zowel professionele muzikanten als hobbyisten.

Digitale Piano's van Korg

Naast synthesizers heeft Korg ook een indrukwekkend assortiment digitale piano's ontwikkeld. Met functies zoals gewogen toetsen, realistische klanken van akoestische piano's en geavanceerde technologieën voor geluidsweergave, bieden Korg-piano's een authentieke speelervaring die de traditionele piano benadert, maar met het gemak van moderne technologie.

Innovatie en Toewijding aan Kwaliteit

Wat Korg echt onderscheidt, is hun voortdurende toewijding aan innovatie en kwaliteit. Het bedrijf blijft nieuwe technologieën verkennen en ontwikkelen om muzikanten nieuwe manieren te bieden om hun creativiteit tot uitdrukking te brengen. Van geavanceerde geluidsmodellering tot intuïtieve bedieningselementen en geïntegreerde effecten, Korg blijft de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van elektronische muziekinstrumenten.

Een Toekomst Vol Mogelijkheden

Met een erfenis van innovatie en een toewijding aan excellentie, belooft de toekomst van Korg opwindend te zijn. Het bedrijf blijft vooruit kijken naar nieuwe manieren om muzikanten te inspireren en te ondersteunen, en met een schat aan talent en expertise in huis, zijn de mogelijkheden eindeloos.