Bekijk hier alles over het audio merk KRK – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

KRK

KRK

Mathijs Van der Steege |

KRK werd opgericht in de jaren '80 door Keith R. Klawitter, een gerespecteerde ingenieur en pionier op het gebied van studiomonitoring. Zijn visie was om studiomonitors te ontwikkelen die een eerlijke en nauwkeurige weergave van geluid bieden, wat essentieel is voor het maken van hoogwaardige opnames en mixes.

Rokit Series: Iconische Studiomonitors

Een van de meest iconische bijdragen van KRK aan de wereld van studiomonitoring is de Rokit-serie. Geïntroduceerd in de vroege jaren 2000, werd de KRK Rokit al snel een standaardkeuze voor thuisstudio's en professionele opnamestudio's. De Rokit-monitors staan bekend om hun heldere klank, brede frequentierespons en betaalbaarheid, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed scala aan gebruikers.

VXT en Exposé Series: Voor Professionals

Voor de professionele studio-omgeving biedt KRK de VXT- en Exposé-series. Deze monitoren bouwen voort op de erfenis van KRK en leveren een nog nauwkeuriger geluidsweergave. Met geavanceerde technologieën, zoals de Kevlar-gecoate woofers en zijden-dome tweeters, bieden deze monitoren een ongekende precisie voor mix- en masteringsessies.

Innovatie in Materialen en Technologie

Wat KRK onderscheidt, is de toewijding aan het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën. Het gebruik van Kevlar voor de conussen en de speciale ontwerpen van de behuizingen dragen bij aan de consistente en nauwkeurige geluidsweergave. KRK integreert ook geavanceerde elektronica en versterkertechnologieën om ervoor te zorgen dat de monitors transparantie en betrouwbaarheid bieden.

Subwoofers en Accessoires

Naast studiomonitors biedt KRK ook subwoofers en accessoires die zijn ontworpen om het volledige frequentiespectrum aan te vullen en een gebalanceerd geluidsbeeld te creëren. Deze subwoofers, zoals de KRK 12sHO, zijn geoptimaliseerd voor gebruik met KRK-monitors en dragen bij aan een krachtige en nauwkeurige weergave van lage frequenties.

Betrouwbaarheid en Duurzaamheid

KRK-monitors staan niet alleen bekend om hun geluidsprestaties, maar ook om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. De stevige constructie en hoogwaardige componenten dragen bij aan de lange levensduur van KRK-monitors, wat essentieel is voor professionals die dagelijks op hun apparatuur vertrouwen.

Toekomstige Klanken

Met een sterke reputatie opgebouwd over decennia van innovatie en toewijding aan geluidskwaliteit, blijft KRK een invloedrijk merk in de wereld van studio-monitoring. De voortdurende evolutie en integratie van nieuwe technologieën suggereren dat KRK zal blijven bijdragen aan de manier waarop muziek wordt opgenomen, gemixt en beluisterd. Of je nu een beginnende producent bent die een thuisstudio opzet of een doorgewinterde professional op zoek naar nauwkeurigheid, KRK blijft een vertrouwde metgezel in de zoektocht naar het perfecte geluid.