Bekijk hier meer informatie over het piano merk Roland – VDS instrumenten
  • Gratis verzending

  • Gratis retourneren

  • 14 dagen niet goed, geld terug!

  • Fysieke showroom

Roland

Roland

Mathijs Van der Steege |

Als het gaat om vooruitstrevende technologie en innovatie in de muziekindustrie, is er één naam die altijd naar voren komt: Roland. Al decennialang staat dit Japanse merk bekend om zijn baanbrekende elektronische instrumenten, waaronder synthesizers, keyboards en digitale piano's. Laten we eens duiken in de fascinerende geschiedenis en het unieke karakter van Roland-piano's.

De Opkomst van Roland

Roland Corporation werd opgericht in 1972 door Ikutaro Kakehashi in Osaka, Japan. Het bedrijf begon als een fabrikant van elektronische drummachines, maar breidde al snel zijn productaanbod uit naar andere elektronische instrumenten. Roland stond al snel bekend om zijn innovatieve benadering van geluidsontwerp en technologie, en werd een pionier in de ontwikkeling van synthesizers en andere elektronische muziekinstrumenten.

Digitale Piano's van Roland

Een van de meest opvallende productlijnen van Roland is hun assortiment digitale piano's. Roland heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige klankweergave en een authentieke speelervaring, waardoor hun piano's favoriet zijn geworden bij zowel professionele muzikanten als enthousiaste amateurs.

De Roland FP-serie digitale piano's, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn draagbaarheid, gebruiksvriendelijke interface en uitstekende geluidskwaliteit. Deze piano's bieden een breed scala aan klanken, van realistische akoestische piano's tot vintage elektrische piano's en een verscheidenheid aan andere instrumenten, waardoor ze ideaal zijn voor zowel podiumgebruik als studio-opnames.

Roland V-Piano Technologie

Een van de meest indrukwekkende prestaties van Roland is de ontwikkeling van de V-Piano-technologie. In tegenstelling tot traditionele digitale piano's, die gebruik maken van gesamplede geluiden, maakt de V-Piano gebruik van modelleringstechnologie om geluiden op een meer organische en natuurlijke manier weer te geven. Dit stelt pianisten in staat om elk aspect van het geluid aan te passen, van de resonantie van de snaren tot de karakteristieken van de kast, waardoor ze een ongeëvenaarde mate van expressie en controle hebben.

Een Toekomst van Innovatie

Met zijn voortdurende toewijding aan innovatie en technologische vooruitgang, blijft Roland een van de meest invloedrijke spelers in de wereld van elektronische muziekinstrumenten. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe geluidstechnologieën, het verbeteren van de speelbaarheid van hun instrumenten of het verkennen van nieuwe manieren om muzikanten te inspireren, Roland blijft voorop lopen in de industrie.